Tarihçe

Ülkemizin önde gelen hayırseverlerinden İzzet Baysal’ın kurulmasına öncülük ettiği Üniversitemizin en genç akademik birimi olan Hukuk Fakültesi 06/12/2018 tarihli ve 413 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kurulmuştur. Fakültemizin ilk dekanı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa ALİŞARLI'dır. Bu görevi vekaleten 30.06.2020 tarihine kadar yürütmüştür. 30.06.2020-30.06.2023 tarihleri arasında Prof. Dr. Şaban KAYIHAN dekanlık görevinde bulunmuştur.

Fakültemiz ilk öğrencilerini 2021-2022 Akademik yılında eğitim-öğretime almıştır. İlk Mezunlarımız 2025 yılında verilecektir.

Fakültemiz Kamu Hukuku ve Özel Hukuk Bölümlerinden oluşmaktadır.

Fakültemiz bünyesinde bölüm ve anabilim dalları açılması konusundaki teklifi, 27/03/2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, Fakültemiz bünyesinde aşağıda belirtilen bölümler ile anabilim dallarının açılması uygun görülmüştür.

Kamu Hukuku Bölümü                                                    Özel Hukuk Bölümü

Anayasa Hukuku Anabilim Dalı                                        Deniz Hukuku Anabilim Dalı

Ceza ve Ceza Usulü Hukuku Anabilim Dalı                    İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı

Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı                                 Medeni Hukuk Anabilim Dalı

Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı                Medeni Usul ve İcra İflas Huk. Anabilim Dalı

Hukuk Tarihi Anabilim Dalı                                                  Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı

İdare Hukuku Anabilim Dalı                                                Roma Hukuku Anabilim Dalı

İnsan Hakları Anabilim Dalı                                                 Ticaret Hukuku Anabilim Dalı

İslam Hukuku Anabilim Dalı                                                Fikri Mülkiyet Hukuku Anabilim Dalı

Mali Hukuk Anabilim Dalı                                                    Bilişim Hukuku Anabilim Dalı

Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı

2018 Mimarlık Fakültesi binasında faaliyetlerine başlayan Fakültemiz, 02.06.2023 tarihinde açılışı yapılan kendisine ait yeni binasında faaliyetine devam etmektedir.